jallaracing.com

Faster than a camel

Riksmästerskapet 2017

Kategori: Allmänt, Dala Racing, Jalla Racing, NSHC

Efter finalen i NSHC så var det dags för Riksmästerskapet i långlopp. Det gick av stapeln på Mantorp den 14/10.

Med det reglemente som vi är vana att åka efter så kände vi direkt att vi inte hade några större förhoppningar utan allt på övre delen i tabellen skulle vara fint. Vår lilla Honda med 2l och utan överladd skulle nog inte må dåligt av lite mer muskler på Mantorps långa raka men nu fick vi åka med vad vi hade och det inkluderade 205 breda däck. 

Dagen började med regn, regn och sedan åter lite regn. Det innebar att Tommy fick gå ut och kvala på en lite halkig bana. Kvalet såg ut som ett längre ”följa John tåg” och efter ett tag så tröttnade Tommy och kom in. Vi tog beslut om att försöka starta lite längre bak i fältet eftersom det verkade hända en del på banan så några fler försök till kvaltider blev det inte. 


Starten gick från P22 och Tommy stod för en stabil insats i regnet, Johan som tog över fick även han smaka på vatten men ingen kände riktigt igen vår härliga lilla bil i vätan. Den var för dagen inställd för torrt väglag och det märkte jag mycket väl när jag tog över ratten efter Johan. Det här var inte den bil som man var van att ratta i vätan men trots det så hade både Johan & Tommy kört upp oss några placeringar. 

En bit in i min stint så slutade det helt plötsligt att regna och banan började så sakta att torka upp. I takt med att banan blev torrare så kröp även varvtiderna nedåt och jag hade galet kul ute på banan. Klockades som bäst för 1,32,5 på mitt sista varv och det var då dags att lämna över bilen till Gunnar. 

I kurvan innan depån så såg jag oroväckande rök komma upp under huven, något som skulle visa sig komma från olja som droppade ned på grenröret. En mutter till ventilkåpan hade bestämt sig för att hoppa av. Vår placering sjönk från P10 till P17, trots att Johan på vanligt manér fixade ihop vår lilla bil så snabbt det bara kunde gå. 

Vi tappade några varv som sedan Gunnar, Tommy och Johan fick jaga ikapp. Det gjorde att vi till slut fick placering 14 av 40 i mål. Ett resultat som spontant inte kändes särskilt kul men efter att ha fått smälta det lite kändes helt ok. Vår lilla Honda kämpade tappert men hade tyvärr aldrig något i toppen att göra. Det blir nya tag till nästa år...

 

Kommentera inlägget här: