jallaracing.com

Faster than a camel

Premiär för NSHC 2017 på Gelleråsen

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

Jahopp, då var premiären för 2017 års version av NSHC avklarad.
 
Om vi nu likt F1 fått välja på ett antal däck inför rejshelgen så är jag helt övertygad om att däcken den här gången hade varit dubbat, M+S, samt sommardäck med max TW200. Hade man gjort valet på morgonen när jag slog igång värmaren i bilen för att lite senare hoppa in och bege mig mot Gelleråsen så är jag rätt övertygad om att dubbat hade legat bra till. Som tur är så gjorde vi inget sådant val utan det blev sommardäck med TW200 även detta rejs.
 
Väl framme så hörde jag att övriga i teamet var otroligt utsövda och en del påstod sig aldrig ha sovit bättre, någon enstaka person hade sovit lite halvdant och det berodde troligen på att en bonde (förmodligen han som alltid gödslar åkern när det är rejs) hade dragit timmerstockar utanför stugan som teamet sov i. Vibrationer och knarrande till trots så var det alltså nu dags för rejs.
 
 
Först skulle Tommy bara ut och köra in de nya bromsarna. Innan han kom ut på banan så vaknade en sömning skogmus till liv och sprang upp på Tommys ben. Tommy öppnade dörren men musen vägrade att hoppa ut. Det var förmodligen en mus ur släktet "mus musculus racingcus". För er som inte skolkade på biologilektionerna så vet ni att det är en fartglad mutation av den klassiska husmusen. Musen sprang in och gömde sig i bilen och såg fram emot en fartfylld 6h resa...
 
 
Vi ställdes upp i pole som var längst fram till vänster på banan, vilket kändes lite konstigt med tanke på att första svängen gick till höger. För Tommy som är rapp i både fot & hjärna hade det ingen större betydelse utan han tog hand om starten även den här gången. Efter en riktigt snabb och stabil styrning så lämnade han över bilen i ledning till mig.
 
 
För min del så var det första gången som jag körde bilen på torr bana och jag måste verkligen säga att jag hade kul bakom ratten. Bilen är onekligen väl utsorterad och fint balanserad. Fick input från depån att det gick fort och att det var jämna varvtider. Som snabbast var jag nere på 1,17,2 vilket kan jämföras med BMWn som vi körde på strax över 1,21 förra året. Det här är med andra ord en betydligt snabbare bil och det var kul att få lite av en referens på hur mycket snabbare.
 
Tyvärr så började jag till och från uppleva lite vibrationer i slutet av min stint och fick komma in tidigare än planerat. Vi såg inget som såg konstigt och vår ända förare med artistnamn fick ta plats bakom ratten. Fredrik "Magistern" Nilsson upplevde också vibrationer till att börja med men efter ett tag så verkade de försvinna och vi pustade ut i depån. Magistern hade bra fart på bilen och det kändes fint men en liten stund efter så exploderade vänster drivknut.
 
 
Bröderna Melin hade efter ett kort tag gjort massor med saker som såg svåra ut och när de tog hjälp av Magistern så blev jag lite osäker på om han gjorde ett sista försöka att bli av med tummen eller om det var en gammal drivaxel som skulle kapas. Det senare alternativet visade sig vara mest aktuellt och efter man hade bankat på flera olika saker så var till slut både drivknut och drivaxel utbytta och Gunnar kunde rulla ut bilen på banan igen för att samla några varv.
 
Johan tog sedan sista stinten och fick äran att ta målflagg, vilket han var väl värd efter ett grymt jobb i depån.
 
  
I vår klass så vann WOT racing och i den nya turboklassen, klass 5 så är jag lite osäker på om det var Möller Bil eller Möller Bil som vann men jag tror att det var Möller Bil som ändå vann till slut. Stort grattis till er alla!!
 
 
Dagen avslutades med 14 fräscha poäng men tyvärr ingen pokal. Det fick man tydligen inte för en 7:e placering vilket kändes lite snålt. Då var det betydligt bättre när jag som liten körde lilla vasaloppet, då fick alla medalj.
 
Nu får vi ta nya tag och sikta in oss på nästa tävling istället.
 
 
Kommentera inlägget här: