jallaracing.com

Faster than a camel

En titt på STEC efter 2 omgångar

Kategori: Allmänt, STEC

STEC rivstartade säsongen redan den 9/4 och ni som läst här sedan tidigare vet att det var ett riktigt trevligt rejs på Mantorp som slutade med att jag fick vara med och lyfta den största pokalen tillsammans med Team 1 under mitt gästspel.
 
Därefter så har man hunnit med att avverka ytterligare en tävling och den gick av stapeln på Tierp Arena. Den uppmärksamme ser även att Gotland Ring har utgått ur programmet och istället ersatts av Sviestad den 20/5.
 
Säsongen rullar på med andra ord men det kanske kan vara läge att rycka i handbromsen några sekunder och se vad som har hänt i de olika klasserna?
 
 
STEC Klass 1 är som ni vet en klass med 205 breda gatdäck.
Team1 inledde starkt på Mantorp och senast på Tierp så lyckades man knipa den största pokalen igen, ett enligt grabbarna onödigt släpande på den där vandringspokalen. Mitt tips, gör en hylla i husvagnen där den kan stå säsongen ut. Totalt har man skrapat ihop 50 poäng och det är ett hopp ner till Jonssons bil som fått ihop 36 poäng med sin driftsäkra Peugeot 106.
 
Jag tror att 2ggr Sviestad nu är något som kommer att gynna Jonsson bil. En lite kortare och mer teknisk bana och man brukar ju inte heller behöva tanka så mycket vilket kan leda till bra placering. På tredjeplatsen i tabellen så hittar vi nykomligen SMK med en Clio Cup-bil. En 2:a plats på Tierp har säkert gett dem mersmak och även här så gynnas man nog att små knixiga banor och bilen ligger bra i klassen.
 
Team Korte med sin fina BMW har lagt beslag på 4:e platsen så här långt. Senast så snålade man på däcken då man gick långt in i garaget och hämtade ett par gamla, vilket enligt Stefan gjorde att man tappade 3:e platsen. Dumsnålt med andra ord och till nästa rejs så kommer man att åka med Yokohama AD08R igen. Intressant att nämna är även den interna familjekampen mellan Stefan (Team Korte) och hans far (Gävlarna). Team Korte har helt klart ett övertag nu om Gävlarna men farsans rallykunskaper kanske dammas av och ändrar på ställningen.
 
Endurance Racing Team verkar ha bytt klass och valde istället R-däck under tassarna, Andersson racing tappade viktiga poäng från Tierp då man efter premiären låg med i toppen av tabellen.
 
 
 
I klass 2 så är det istället R-däck och max 225 i bredd som gäller. Här är det ett riktigt getingbo kring 16poäng men topp 3 har gjort ett litet ryck i tabellen. Tommes Pack leder med sin grymma Seat Supercopa efter 2st 2:a placeringar. Taktiken att ha så pass ny bil att man inte behöver skruva särskilt mycket verkar onekligen fungera, vilket iof är föga förvånande. Vi får se om Supercopan blir till salu inför nästa år då grabbarna förmodligen kommer att klassa den som en "gammal taxi"?
 
Fillebaxter åker med liknande bil som Tommes Pack men här har man valt en VW Golf istället för Seat och 4poäng efter är inte mycket när säsongen precis har börjat. Endurance Racing Team åker en snabb Honda CRX och nu har man tagit klivet upp till R-däcksklassen. De vann senast på Tierp och jag håller dem riktigt högt inför Sviestad nu också, det är en bana som kommer att passa deras bil riktigt bra.
 
Sedan så kommer vi till getingboet kring 16 poäng. Här är det många som har nya bilar för säsongen vilket säkerligen påverkar en hel del. Resorb som tog över Tommes packs Seat från förra året matar på med poäng.
 
Scudera & YRC Racing är jag galet avundsjuk på, de fick jazza loss med Brovallens STCC kärror och jag förstår om det går att åka fortare än vad som gjordes senast. Misstänker att det finns en ganska kraftig teamorder på att inte nöta betong med dem bilarna, nej det ska man göra i STCC istället. Hoppas att det blir fler framträdande i STEC.
 
It´s Fun Trygg Racing med Sören och Qvarnis börjar jag tycka lite synd om. Förra säsongen var det inte många rejs som CRX:en höll. Inför i år så valde man istället tysk kvalité och BMW M3. Trots en hel del strul så har man faktiskt lyckats skrapa ihop en del poäng vilket ser lovande ut. Det var bra fart på den under premiären på Mantorp och får de bilen att hålla så kan det mycket väl bli så att Jocke får börja hårdträna så att han orkar lyfta den stora bucklan.
 
Volvo S60 Challenge är 3st till antalet i serien och högst upp i tabellen av dem ligger Franssons Motorsport med sin vit/cyan racing blåa skapelse. Lite strul under premiären och en lång lista med strulande saker under rejset i Tierp. Per håller på att lära känna varenda bult och bricka i bilen men till dess så finns nog risken för några barnsjukdomar till. Vet ju med egen erfarenhet att det tar ett tag att prova ut en bil och jag tror att Franssons också är inne på det. På samma poäng men med bara en start så hittar vi även LRS röd/vit/guldaktiga bil, det verkar vara den S60C som har mest mos under huven. Lite längre ner i tabellen så hittar vi även en riktigt grönaktig S60C och även har man haft en hel del strul under inledningen. Sista bilen i 16 poängs träsket är M-Race och här är det Seat som gäller.
 
En tight klass som blir kul att följa under säsongen!
 
 
I standardklassen så är det Danskjävlarna med Leon i täten som tagit hand om stafettpinnen men grabbarna i Busy Club jagar på i sin BMW. Kul att se att CLS har dammat av sin gamla 740 som onekligen verkar vara konkurrenskraftig i klassen. CLS brukar ha en ganska publikfriande körstil och det hoppas jag finns kvar. ;)
 
Ska bli kul att följa och se hur tabellen utvecklar sig efter Sviestad.
Lycka till!
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: