jallaracing.com

Faster than a camel

Dags igen...

Kategori: Allmänt, STEC

 
 
Ovanstående bild kommer från Victors mediaträning på Gran Canaria i förra veckan. Vi blev ombedda att köra lite Sopranos-stil och gissa om vi försökte, närmare än så här kom vi ändå inte. Lite oklart är det när Victor kan tänkas få användning för just Sopranosminen men jag tror att det var läge för lite mediaträning, killen är ju ändå ett år nu och det ska ju börjas i tid...
 
Innan vi drog ner till Gran Canaria så passade jag även på med en liten ofrivillig bantningskur, totalt så lättades jag 1,5kg vilket borde göra en gnutta skillnad på varvtiderna den här säsongen. Ryktet från skogarna uppe i Dalarna gör även gällande att min teamkompis Fredrik gick steget längre när det kom till ofrivillig bantning. Han bokade in både sig OCH även resten av familjen, min gissning är att matkontot höll sig på en ovanligt låg nivå den veckan.
 
Nu är jag hur som helst tillbaka för att slå lite på tangenterna och under tiden som jag varit frånvarande så har det tillkommit en del nya team inom STEC.
 
SPEeD S60 Racing Team - kör R-däcksklassen

Efter att ha kört långa brainstormingsessioner och workshops kom man slutligen fram till namnet SPEeD S60 Racing Team. Namnet bygger på första bokstäverna i förarnas namn, Sixten, Per, Erik, Daniel. Den uppmärksamme insåg precis att det saknades ett E för att få namnet komplett och teamet har nu två val som jag ser det för så här kan vi inte ha det.

Antingen så får man helt enkelt leta upp en förare till med ett namn som börjar på E eller så får Per eller Erik i teamet gå med på att ta ett dubbelnamn. Jag vet att den senare lösningen kan låta tuff men det finns flera bra alternativ, vad sägs om exempelvis:

Per-Elof?
Per-Emanuel?
Erik-Elias?

Nåväl, hur som helst så är det här ett team som inte är särskilt gröna utan med mycket erfarenhet från bl.a. NSHC (Simling Racing), MSLS samt Krutcupen (Team Understyr). Ett team som iskallt räknar med att första lagfotot kommer att ske högst upp på pallen och för att ta sig dit så har varje medlem svurit på att lämna över motor, däck och bromsar i fantastiskt fint skick till efterföljande förare.

Bilen kommer att lämna ungefär 285hk med ECU version 2 för S60 Challenge (v.1 gav ca 265hk) och teamet har siktat in sig på hållbarhet vilket innebär att man inte kommer att försöka dra upp motorn över 300hk. Kupén har anpassats för långlopp och bromsarna har fått lite extra kylning, det är i stort sett allt som är gjort och kommer att göras.

Vi får se om placeringen på första tävlingen avgör om bilen döps till Shrek, Hulken eller Kermit, grön är den i varje fall…väldigt grön.

 

 

KOMMENTARER:

 • Magistern säger:
  2017-03-21 | 08:29:00

  Jag kan rapportera att alla kilon är på plats igen. Lätt fixat, det finns ju fikabröd och öl! :)

  Svar: Gäller det hela familjen? ;)

  (barnen är väl lite unga för öl?)
  Jalla Racing

Kommentera inlägget här: