jallaracing.com

Faster than a camel

Dags att lära känna Dala Racing

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
Ja, det är väl på tiden att ni får lära känna Dala Racing lite bättre. Dala Racing är teamet som jag kommer att köra NSHC med.
 
Torbjörn Fernkvist är teamchef och genom en del kluriga frågor så har jag börjat få lite klarhet kring vad jag egentligen har gett mig in på.

Team Dala Racing startades alltså som ett familjeprojekt 2011. Motorintresset hade alltid funnits där och det hade blivit många besök på olika racingevent genom åren.

Under ett besök på Mantorp och träningskörning för långloppsteam väcktes intresset för långloppsracing. Tommy fick åka med några varv runt banan med Fredrik Lestrup i en Mini Cooper och så var inriktningen klar. Långlopp på asfaltsbanor skulle det bli. 

Grabbarna hade hört talas om racingserien Krutcupen. Det var både billigt och enkelt att vara med, vilket tilltalade då ingen hade någon egen erfarenhet av racing. Det blev några studiebesök på deras tävlingar och det man såg uppskattades. Första starten blev på den lilla men knixiga banan i Sala våren 2012 med en upphottad Volvo 240.   

Tidigt insåg man att det behövdes mer pulver för att kunna vinna race så planeringen för nytt bilbygge påbörjades. Lätt låg och bred var ledorden och valet föll på en Honda CRX. Bilen byggdes från början utifrån SBF reglementet eftersom intrycken från Mantorp och de snabba bilarna var starka. Det var helt klart att man skulle köra i en serie under SBF reglemente och man hade fått tips om att NSHC skulle vara kul.

 

(Ovanstånde bild hade jag också kunnat vara med på, jag brukar bli snygg i motljus)

Första säsongen var 2014 då slutade man på en total 5:e plats och gissa om man hittat rätt och kände att det här var kul! 2015 så byggde man vidare på bilen som hela tiden utvecklats och det räckte till en 3:e plats. Säsongen 2016 vann Dala Racing serien och även Västra bilsportförbundets mästerskap.

Det var inte lätt att klara säsongen med tre förare. Körtiden blev lång och det var svårt att klara jobbet i depån, därför har man nu valt att komma med 5 förare till 2017 års säsong då guldet ska försvaras och självklart så siktar man även på att kvala in till SBF:s superfinal på Mantorp den 14/10.

2017 års team ser ut enligt följande:

 
Torbjörn Fernkvist är eldsjälen och teamchefen som håller ihop teamet, lite som limmet i en spånplatta.
Tommy Melin är en erkänt grym starter och även den som planerar och analyserar förändringar på bilen.
Johan Melin är den mest envisa i teamet som även hittar lösningar som egentligen inte finns.
Fredrik Nilsson liksom David Aldén (jag själv) rekryterades in direkt från STEC:s toppteam Jalla Racing men har ändå lite att bevisa den här säsongen.

Vi ska inte heller glömma teamets racingräv & mentor Gunnar Turebrand som behöver fler rader än de flesta för att summera sin racingkarriär. Han inledde den med en stark vinst i lådbilsrace 1964 och därefter så har han bl.a. skramlat ihop till en Diamantnål med nr 197, vunnit SLC 1996, kört Historic touringcar & F2 mellan 2002 och 2009 blev det 69 GP-race och 38 segrar. Vinnare 2ggr och tvåa 3ggr i klassen för 1600cc touringcar, totalttvåa i EM 2ggr, totaltrea 3ggr, vunnit F2 Atlantic 2008 (inofficiellt EM), kört 24-timmars på Nürnburgring samt som sagt vunnit det där lådbilsracet 1964...

För den som ännu inte fått batteritorsk på mobilen eller somnat i soffan så finns det självklart även en bil med i bilden. En bil som just nu håller på att sminkas för fullt i ett härligt garage med värmegolv i Falun.

 

Bilen är en Honda CRX med en type R motor inopererad och ger lite över 200hk. Lite lagom lättad och en bit ifrån gatgodkänd. Inför säsongen så har den dessutom fått en ny maskin för att säkerställa driftsäkerheten. Det börjar onekligen närma sig första tillfället att styra bilen vilket känns väldigt spännande.

 

 

Kommentera inlägget här: