jallaracing.com

Faster than a camel

Konkurrentanalys i klass 3 - NSHC del 2

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
Team 33

Bil: Toyota MR2

Förare: Roy "PO" Stubberud 
Förare: Svein "Laa-Laa" Mosserud
Förare: Jan Gulbrandsen
Tidtagning/service: Anita Mosserud 
Första år i cupen: 1987
Bästa resultat: Seriesegrare flera gånger!
 
Teamchefen analyserar:
Team 33 har varit med i NSHC sedan 1987. Teamet har vunnit serien många gånget. De har en MR2 med mittmotor och bra balans. De har haft lite problem med kylningen och inte riktigt kunnat vara med i toppen de senaste säsongerna men i år kommer de med en nypreparerad bil. Helt ny motor och växellåda! De har liksom vi satsat på en Honda K20 med Hondata så de kommer att vara en konkurrent att räkna med i år. Teamet är från vårt grannland Norge och är ett gäng trevliga killar som verkligen kan köra bil, nu satsar de på att vara med i toppen i år.
 
Min kommentar:
Ytterligare en lätt liten bil med bra balans och som dessutom drivs av en Hondamaskin. Rutin verkar det onekligen finnas i mängder hos  Team 33. Nu blir det intressant att se vilket team som kan få ut mest på banan med sin Hondamaskin.
 
 

Konkurrentanalys i klass 3 - NSHC

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
För att fylla ut bloggen nu innan racesäsongen drar igång så kör vi en liten serie av konkurrensanalys, alltså konkurrenterna i klass 3 NSHC där jag hoppas att Dala Racings Honda CRX räcker hela vägen. Först ut blir en av del absolut största konkurrenterna WOT-Racing.
 
 
Team 1 WOT-Racing

Bil: Lotus

Förare: Tommy Karlsson
Förare: Joakim Nord
Förare: Per Brugge
Förare: Bo Göran (Boje) Lundin
Första år i Cupen: 2013
Klass 3

Teamchefen analyserar:
Jag vet att de har en grymt snabb bil. En Lotus bestyckad med Honda K20. Jag vet också att de har utvecklat bilen i vinter. Exakt vad de gjort vet vi inte. De kommer med nya medlemmar i teamet i år. WOT brukar kunna sätta snabbaste varvet, men de har haft en del problem med tillförlitligheten. Sannolikt är det just detta de siktat på att förbättra. 

WOT värnar om allas trivsel. De bjuder alltid in de andra teamen på carbonara kvällen innan race. Det brukar bli ett trevligt samkväm där flera team träffas och pratar racing.

Min kommentar:
På pappret ser allt galet bra ut, en liten lätt bil med en viktfördelningen som borde vara helt outstanding när t.o.m. bensintanken placerats optimalt (på passagerarplats). Jag tror nog att det här kommer att vara bilen att slå 2017, nu gäller de bara att de får allt att hålla.

 

 

Det fylls på...

Kategori: STEC

 
Team Blitz Racing kämpar på nere i Skåne och bara det är väl i sig värt en applåd men sedan så håller de även på att försöka få klart en bil till premiären. Det är ju en Megané som gått galet snabbt i Danmark, vilket gjort att förväntningarna och kraven trissats upp på Blitz. Det i har i sin tur fått grabbarna att gå igenom den redan färdiga bilen ner till minsta molekyl.
 
Status nu är enligt Leon:
"Vi fick svetsa i ny plåt tills stolfästet. Avgasröret är typ färdig. Transpondern är monterad och bilen är provstartad. Det droppade såklart lite vatten så vi plockade isär lite av kylsystemet igen och fixade till det".

Things to do: 
1 monterar stolen
2 monterar kylarslanger 
3 monterar bälten
4 svetsa klart avgasröret 
5 testköra :-) 

Ja, det finns ju några dagar kvar att spela med och under tiden så rullar det in fler anmälningar in: