jallaracing.com

Faster than a camel

STEC goes International

Kategori: STEC

 

Att det har blivit en del buzz kring STEC har man ju insett. Nu har t.o.m. det första internationella teamet anslutit sig. Det är Team Blitz Racing bestående av Leon & Christian som vill vara med.

Eftersom STEC ska vara ett svenskt mästerskap så har grabbarna offrat allt och lämnat Danmark för att flytta till Skåne i Sverige. Hur stor uppoffring det egentligen är låter vi vara osagt… 

De sista slantarna som fanns kvar efter flytten la man på en Renault Megane Coupe 2.0 16v modell äldre. Bilen har tidigare gått framgångsrikt i Danmark och är rejsbyggd från fabrik med bur och lite bättre stötdämpare. Nu håller man tummarna att en del av dess framgångsrika historik berodde på bilen och inte på tidigare förare.

Det finns lite att fixa med under vintern och i första läget har man tänkt att montera en rejskatalysator (eftersom bilen lät för lite?!) och sedan blir det lite justeringar av stolen för att båda förarna ska kunna få plats och se banan.

Man har tidigare kört 4h tävlingar med en Opel Kadett och fått in vanan för både växellåde och drivaxelhaveri något som de hoppas slippa den här säsongen då det blir mer standardprylar. Teamet kommer att köra i standardklassen och man hoppas självklart kunna ta hem totalsegern.

För övrigt så ser man efter intensiva språklektioner fram emot att snacka skit i depån, samt se hur Hasse löser textningen av webbsändningarna.