jallaracing.com

Faster than a camel

Busy Club Racing Team

Kategori: STEC

 
Teamchefen Jojje Johansson har valt att plocka med sonen Tommy Johansson samt sina 2 gamla gymnasiekompisar Åke Gårdman och Bosse Westlund på ett fartfyllt äventyr under 2017.
 
Racingkarriären grundades redan under 2015 då man hittade Krutcupen efter att först ha försökt köra ett skrotbilsrejs med en BMW 320 Touring men tyvärr inte fått plats. Därefter så fick men blodad tand och under 2015 så avverkades 1051 varv vilket räckte till en tiondeplats i tabellen när säsongen summerades.
 
Inför 2016 så hade man fastnat för Krutcupen och på bilfronten blev det en uppgradering. Lite mindre rost och en gång i tiden 192 så starka hästkrafter hittade man i en BMW 325 Coupé från -93 som man valde att ställa upp med. Med den så klarade de sig igenom 2016 och kände sig nöjda med en 8:e plats i klassen.

Samma bil är nu anmäld till STEC Standard-klassen, vilket passar bra då bilen inte har fått några större modifieringar utan enbart lite bättre flås med avgas och luftfilter samt M3-speglar som gör sig riktigt snabba på bild. Några större uppgraderingar är inte heller att vänta då teamet efter att ha justerat avgas och luftfilter "helt fått slut på idéer".

Oljebyte och nya däck är dock beställda och med dem så hoppas man nå den uppsatta målsättningen, att placera sig bättre än 2016.

 
Edit 22/1: Update!!
Det är slut på idétorkan, Busy Club har den senaste tiden börjat modifiera bilen. Först ut blev en liten lättning i form av nya specialanpassade stolsfästen och näst på tur är lite rör som just nu ligger och väntar i garaget för att få stadga upp bilen ytterligare. Nedan följer lite bilder på teamet som är sugna på lite BMW-snack i depån.
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: