jallaracing.com

Faster than a camel

Team Gävlarna kör Racing Klass 1

Kategori: STEC

Team Gävlarna är enligt Daniel Axzell ett gäng ljusskygga individer så några bilder blir det inte tal om, däremot så är de väldigt sugna på att rulla ut sin Mitsubishi Colt på banan när det är dags för premiär. Bilen kommer att gå i Racing klass 1 då den är på tok för modifierad för att gå i standardklassen och någon ”nedtrimning” blir det inte tal om.

Förutom Daniel Axzell så är även Daniels pappa Arne Göthe samt Ulf Bergwall med i teamet. Ulf Bergwall kanske låter bekant för några och det stämmer bra, Ulf är pappa till Stefan Bergwall som kör i Team Korte och som sedan tidigare också är anmälda till STEC 2017. Upplagt för en kamp mellan far och son med andra ord…

Jag tog självklart kontakt med Stefan för att stämma av vem som kommer att vara snabbast runt banan. Enligt Stefan så ska man lägga alla sina besparingar på pappa Ulf då han känner att det blir svårt att matcha upp Ulfs långa erfarenhet inom Rally. Om det här nu beror på att Stefan vill lägga över alla press på Ulf kommer vi förmodligen att märka så fort säsongen drar igång. Jag tror nog att Ulf får passa sig för att åka med alltför breda rallyställ, då kommer en nattsvart BMW med sonen bakom ratten att vara där och nafsa honom i hasorna ganska omgående.

 
På Anderstorp tog man ut maximalt ur bilen i ett försök att hänga på Jalla Racing, vilket självklart inte är lätt men väl värt ett försök. Försöket resulterade i 2 hål i motorn, det gör att man nu har några timmar kvar i garaget. För ett gäng ljusskygga killar så är det förmodligen ett par härliga timmar och vi räknar med att bilen står redo på Mantorps startraka när det väl är dags.

Målsättning och planer finns för säsongen men än så länge är de riktigt vaga förutom på en punkt, att ha kul!

 

 

Katter drar väl hem mest likes på nätet?

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

 
Bloggen började som något för nära och kära att följa, nu har nära och kära hunnit bli några hundra vilket känns väldigt kul. Det borde borga för en välfylld begravning den dagen jag trillar av pinnen, men det är ju faktiskt inte därför som jag skriver bloggen.
 
Hur som helst så tänkte jag med det här inlägget göra det väldigt tydligt att det är helt okej att använda de näst intill outnyttjade likesknapparna samt kommentarsfälten, därav kattbilden. För är det något jag vet så är det att katter drar hem mest likes. 
 
Sedan så tänkte jag att vi kanske kunde hjälpas åt att göra bloggen lite bättre.
 
Vad vill DU att jag ska skriva om?
Vad har varit roligast, mest givande eller bara meningslöst att läsa om?
 
Djuplodande garagereportage?
Spontana intervjuer?
Racerapporter?
Färgglada bilder? (för de som inte är läskunniga)
Skvaller?
Ska bloggen leva vidare?
 
Lägg en kommentar så ska jag göra vad jag kan för att bloggen ska bli bättre (började ju onekligen på 0 så än har jag chansen tänker jag) och just den här kattbilden, ja den borde du absolut "gilla".
 
 
 
 
 

WCT byts ut mot Raceoverall

Kategori: Allmänt, STEC

 
I år så är det många som får låta WCT-overallen hänga kvar i garderoben, den borde ha hamnat där för flera år sedan ur modesynpunkt men det är en annan femma. Nu hänger vi istället in den för gott ur säkerhetssynpunkt. Du som istället hade tänkt att gå över till One-piece i varm och mysig fleece, glöm det nu är det istället moderiktig raceoverall som gäller.
 
Den har dessutom fler användningsområden än WCT-overallen ex. så kan du bära den med stolthet på Nobelmiddagen, när du är brandvakt vid majbrasan, när du skjutsar svärmor till flyget (kan gå hett till) eller när du bara vill impa på tjejerna runt den lokala pizzerian/grillen.
 
För att underlätta ditt skifte till raceoverall så har jag självklart scannat av marknaden och den här gången ligger fokus på budgetsegmentet, att du kommer att vilja byta upp dig längre fram när du varit på Nobelmiddagen och fått respekterande nickningar från övriga deltagare är självklart men det tar vi då ;)
 
Självklart så har jag även länkat samtliga bilder och om du uppger att du hittat den på Jalla Racing bloggen så tror jag nog att M&M Motorsport justerar lite för allas trivsel.
 
Sparco Sprint RS-2
Förra årets instegsmodell, gör sig fortfarande bra och blir din för 2895kr (ord. 3495kr).
Finns i flera olika färger och kommer att tvinga väldig få att dra in magen.
 
 
Sparco Ergo RS-3
En overall som är förhållandevis slimmad, gör sig bra om du har lite längd men saknar mage.
Jag har kört en par år med motsvarande overall och är mycket nöjd, nu reas den ut till kanonpris och det finns fortfarande några storlekar kvar. 3295kr istället för ordinarie 4695kr, det tycker jag att den är värd.
 
 
 
Sparco Sprint RS 2.1
En overall för dig som vill ha det senaste, ny instegsmodell från Sparco för 2017. Man har uppdaterat tidigare Sprint modell och det innebär numera att den är lite lättare (nytt tyg) samt att du kan få den tvåfärgad. Totalt har du 5 olika färger att välja mellan. 3995kr är ord. pris och här kan man nog jaga fram lite bloggrabatt.
 
Sparco Extrema RS-10
Ja jag vet, det här är ingen budgetmodell utan snarare bland det bättre som du kan få tag på. Det finns en overall i Strl 56 kvar till ett galet bra pris och därför kunde jag inte låta bli att lägga med den. Den passar någon förare mellan 180-185 skulle jag tippa på och den blir din för 11995kr (ord. 21795kr).
 
Är du intresserad av mer utrustning, vill se fler färger och ännu fler modeller.
Kika in på nedanstående länk och glöm inte att nämna bloggen när du vill beställa något så kanske priset justeras. ;)