jallaracing.com

Faster than a camel

Team Gävlarna kör Racing Klass 1

Kategori: STEC

Team Gävlarna är enligt Daniel Axzell ett gäng ljusskygga individer så några bilder blir det inte tal om, däremot så är de väldigt sugna på att rulla ut sin Mitsubishi Colt på banan när det är dags för premiär. Bilen kommer att gå i Racing klass 1 då den är på tok för modifierad för att gå i standardklassen och någon ”nedtrimning” blir det inte tal om.

Förutom Daniel Axzell så är även Daniels pappa Arne Göthe samt Ulf Bergwall med i teamet. Ulf Bergwall kanske låter bekant för några och det stämmer bra, Ulf är pappa till Stefan Bergwall som kör i Team Korte och som sedan tidigare också är anmälda till STEC 2017. Upplagt för en kamp mellan far och son med andra ord…

Jag tog självklart kontakt med Stefan för att stämma av vem som kommer att vara snabbast runt banan. Enligt Stefan så ska man lägga alla sina besparingar på pappa Ulf då han känner att det blir svårt att matcha upp Ulfs långa erfarenhet inom Rally. Om det här nu beror på att Stefan vill lägga över alla press på Ulf kommer vi förmodligen att märka så fort säsongen drar igång. Jag tror nog att Ulf får passa sig för att åka med alltför breda rallyställ, då kommer en nattsvart BMW med sonen bakom ratten att vara där och nafsa honom i hasorna ganska omgående.

 
På Anderstorp tog man ut maximalt ur bilen i ett försök att hänga på Jalla Racing, vilket självklart inte är lätt men väl värt ett försök. Försöket resulterade i 2 hål i motorn, det gör att man nu har några timmar kvar i garaget. För ett gäng ljusskygga killar så är det förmodligen ett par härliga timmar och vi räknar med att bilen står redo på Mantorps startraka när det väl är dags.

Målsättning och planer finns för säsongen men än så länge är de riktigt vaga förutom på en punkt, att ha kul!