jallaracing.com

Faster than a camel

STEC, premiären på Mantorp!

Kategori: Allmänt, Jalla Racing, STEC

 
Tänkte först skriva att det blev en tidig morgon för avfärd mot Mantorp Park och STEC-premiären men sedan så kom jag på att jag var småbarnsförälder och att det var ungefär samma obehagliga tid som vanligt. Hur som helst så tog jag mig ner till Mantorp med ett leende på läpparna då vädrets makter var på vår sida. Inte en regndroppe syntes till och det kändes väldigt lovande.

Depåområdet var profiltätt med bl.a. Annie Seel som flugit från Dubai förmodligen enbart för att se premiären, den vetgirige racing & postkodmiljonärsprofilen Lars Wiezell som var på plats för att hjälpa till med rapporteringen samt självklart många andra som väntat på premiären, en hel del nya ansikten men även flera bekanta från tidigare år.

Samma sak när det kom till bilarna. Lite förändringar hade skett med klassindelningarna och lite enkelt förklarat så ser det ut enligt följande: 

Klass 2 Racing - R-däck och i övrigt ganska fritt
Klass 1 Racing - Gatdäck 205 breda
Klass Standard - Instegsklass med minst 7,5kg/hk

Ni som följt bloggen under silly season har redan sett en del bilar men jag fick några minuter över och lyckades fånga några på bild innan rejset.

Som Kristian Rustas tidigare meddelade på presskonferensen så skulle jag alltså köra med Team 1. Bilen som chefsingenjören Niclas Fendler varsamt modifierat under vintern var en Volvo V40 och vi skulle köra i Klass 1 Racing.

När Yokohama fick upp ögonen för det här samarbetet så dröjde det inte länge innan däcken kom rullandes. Bilen blev skodd med Yokohama Ad08r som är ett beprövat och snabbt däck, dessutom godkänt i klassen (i depån så såg även att många andra team fått upp ögonen för däcket efter förra året, så där var den fördelen borta…).

Kort racerapport:
Jag kunde räkna till 26 bilar uppdelat på de 3 ovanstående klasserna, med en övervikt i racingklasserna. Rustas hoppade in i bilen för ta starten och under sin stabila stint så körde han upp oss i ledning. Niclas tog över och gjorde inga misstag han heller. Grabbarna hade lagt upp det fint och jag fick ta över bilen i ledning, en ledning som redan efter 2 varv började kännas skakig. Så skakig att hela bilen vibrerade kopiöst, det var läge att uppsöka depå bara för att konstatera att vi fick försöka lösa problemet i paus. Åkte ut och rullade de resterande 30 min lite långsammare än planerat men vi samlade varv och var fortsatt i ledning, praktiserade ecodriving fullt ut vilket gjorde att det höll in till paus.

I pausen så konstaterades att Rustas favoritdamask tyvärr hade gått sönder, just den här modellen som var tillverkad i bakelit var dessutom ovanligt svår att få tag på så Niclas och jag anade en tår på Rustas kind. Nu blev det byte till en mer standardliknande modell med tillhörande drivknut/axel. 

Nu blev det en helt annan fart i bilen och jag kunde pressa ner varvtiderna en del mot tidigare, därefter så var det återigen fina och stabila styrningar av Rustas och Fendler och målflaggan togs ett par varv före närmsta konkurrent.

 
Summering:
Kul att köra Mantorp igen och skönt att säsongen är igång. Rejset flöt på bra och nivån har ökat ett snäpp från förra året både vad gäller arrangemang och bilar. Kul att köra med Team 1 och att vi fick kliva högst upp på pallen förgyllde dagen ytterligare.

Resultat:
Klass 1
1. Team 1 - Volvo V40
2. Jonssons bil - Peugeot
3. Andersson Racing - Mitsubishi

Klass 2
1. Fillebaxter - VW Golf
2. Tommes Pack - Seat Supercopa
3. LRS Racing - Volvo S60 Challenge

Standard
1. Team SLP - BMW E36
2. Team 50+  - Rover
3. Busy Club Racing - BMW E36

Bonus:
Som bonus så bjuds det idag på lite blandade actionbilder från rejset:

 
Dessutom så borde den här bilden nomineras till något form att fotografpris, man riktigt känner röken i näsborrarna (eller så är det väl bara jag som behöver en dusch).
 
Sist och även minst, Legend cars… Vinnare av båda heaten blev en trevlig täbykille vid namn Joakim Forsell, stort Grattis och starkt jobbat!
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: