jallaracing.com

Faster than a camel

Konkurrentanalys i klass 3 - NSHC del 9

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
Team 8 Firell Racing

Bil: Alfa Romeo 75
Förare: Alexander Istad
Förare: Agnar Istad
Förare: Cicilie Vildgren
Klass 3

Teamchefen analyserar:
Firell Racing är ett team från Oslo med racing i sitt DNA. De debuterade i NSHC 1990. Farfar Jon Istad, som då var med i teamet, var en av Norges äldsta racingförare när han gick bort i början av år 2000. Teamet tog en paus från NSHC efter säsongen 2002. En paus som varade ända fram till år 2016. Jon Istads son Agnar är numera teamchef och Agnars son Aleksander är en av förarna i teamet. Under den långa pausen från NSHC passade Aleksander på att göra karriär i racing från gocart till formelbilsracing.

Teamet har, i mitt tycke, en av de snyggaste bilarna i startfältet. En Alfa Romeo 75 som är målad i Italienska flaggans färger. Man börjar nästan sjunga Fratelli d'Italia när bilen rullar ut på banan. Som konkurrent är de otroligt svårbedömda tycker jag. De gjorde bra tider på banan förra året, men de gjorde inte så många varv. Jag vet att de varit på pallen tidigare säsonger och kanske de bara kände sig för under 2016 och skrapade bort eventuell ringrostighet. De har dokumenterat bra förare och en Italiensk bil så allt är möjligt.

Min kommentar:
Funderar själv på en tur till Italien under hösten och man kan ju alltid hoppas på att man plockar upp några fraser när Torbjörn tar ton, vilket förmodligen förutsätter att teamet inte har gjort något med designen av bilen. I övrigt så vet jag väldigt lite om både teamet och bilen men det ska bli kul att lära känna dem samt höra om Alfamotorn sjunger bättre än Torbjörn.

 

 

Kommentera inlägget här: