jallaracing.com

Faster than a camel

Konkurrentanalys i klass 3 - NSHC del 8

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
Team Ferdinand 99

Bil: VW Golf
Förare: Stefan Gustafsson
Förare: Christopher Myrman
Förare: Gunnar Östlund
Förare: Per Jansson
Klass 3

Teamchefen analyserar:
Team Ferdinand med teamchefen Stefan Gustafsson vid rodret är ett härligt gäng gasglada grabbar med hemmahamn i Karlskoga. De gjorde sin debut i NSHC 2012, då med en Porsche 924. Den är numera utbytt mot en snyggt stripad VW Golf. Folkamotorn är dock pensionerad mot en 3,2 liters Audi 6:a som driver på bilens alla fyra hjulen!
 
Det här är ett snabbt team med en snabb bil och duktiga förare. 2016 slutade de på en sjätte plats i serien trots en del problem med tillförlitligheten. Vi vet att vi är snabba på våt bana och Ferdinand har varit de som kunnat matcha oss när det regnat. Om de fått bilen utsorterad och klar under vintern kommer de definitivt att vara med och strida om pokalerna i år!
 
Min kommentar:
Det här gillar jag! Ett team som har satsat några kronor på designen av bilen, riktigt snyggt stripead dessutom. Ni som har följt den här bloggen vet att ett av de bästa sätten att kapa varvtider är dekaler och trimtejp. Tänk då en helstripead bil, då måste det undan. Har faktiskt själv kört mot den här bilen på Anderstorp under förra säsongen och det ska bli intressant att se om de har gjort några förändringar under vintern. 3,2l Audimaskin och drift på alla 4 borde gå fort både i torrt och vått.
 
 
Kommentera inlägget här: