jallaracing.com

Faster than a camel

Konkurrentanalys i klass 3 - NSHC del 7

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
Team 24

Bil: Porsche 924
Förare: Peter Arne
Förare: Sebastian Arne
Förare: Ove Gustavsson
Förare: Magnus Sjöström
Förare: Jonas Thunberg
Klass 3

Teamchefen analyserar:
Det handlar inte bara om jordgubbar i Finnerödja, där hittar vi även nästa team i vår konkurrentanalys inför NSHC 2017. Team 24 är ett härligt gäng med goa gubbar. Alltid lika hjälpsamma och trevliga mot sina medtävlande. Teamets Sebastian Arne fick dessutom priset Sportsman of the year 2016 och teamet slutade på en hedrande fjärde plats i serien.

De kör en bil som är en Porsche 924 i grunden. Den har byggts om och förbättrats genom åren, bland annat genom att en lagom uppskrämd Volvosnurra på runt 240 kusar blivit inopererad. De gör bra varvtider och stabila insatser även om de har haft en del smärre problem med tillförlitligheten. Vi såg tydligt förra säsongen att de börjat få upp farten och om vinterns mekande gett goda resultat så blir de en konkurrent att räkna med i år.

Min kommentar:
Jorrå Finnerödja handlar bara om jordgubbar, det är känt sedan barnsben. Att jag själv som liten sprang runt i Tivedstrakterna gör mig till en person med insyn. Jag ser det som att det är upp till Team 24 att visa att Finnerödja är mer än bara jordgubbar.

Det har man som jag förstått, tänkt att göra med en Porsche 924. Så långt är väl allt väl. Porschen är välkänd för sin fina balans och viktfördelning men vad hände sedan? Ytterligare en stackars bil som fått en inopererad volvomotor. Det där måste vara lite som att man som människa får ett grishjärta. Man lever men blir mobbad resten av livet. Nu hoppas jag att teamet kan ge Porschen med volvomotor lite upprättelse... ;)

 

 

Kommentera inlägget här: