jallaracing.com

Faster than a camel

Konkurrentanalys i klass 3 - NSHC del 3

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
 
Team 77 Mekonomen Kristinehamn
 
Bil: Honda Civic Type R

Förare: Gert Sonesson
Förare: Jan Övringe
Förare: Niklas Hildingsson
Förare: Thomas Högkvist
Första år i cupen: 2014
Klass 3
 
Teamchefen analyserar:
Meko Racing startade säsongen 2014. Teamet är en avknoppning från Christinehamns racing som hade fyra bilar i stallet när de tävlade i NSHC. 

Teamägaren Gert Sonesson köpte loss en Honda Civic Type R  och startade Meko Racing tillsammans med ett gäng glada gossar. De brukar även ha gästförare på racen som bidrar till framgångarna. Teamet har vunnit NSHC klass 2 alla tre säsonger de har varit med!  Jag skulle vilja se pokalskåpet. Det har verkligen regnat pokaler över dessa grabbar. 

Till säsongen 2017 byter de klass! K20 motorn i bilen har fått flytta på sig till förmån för en lagom upphottad K24 som ska ta upp kampen om pokalerna i klass 3!

Meko Racing är snabba! De har bra förare och en bra bil. Att de nu kommer med en större motor med mer pulver bör göra dem ännu snabbare om de lyckas få ner kraften i asfalten. Gert har meddelat att de jobbat hårt med att förbättra balansen i bilen under vintern. De blir en tuff konkurrent i klass 3!

Min kommentar:
Lite mer maskin att åka med och lite mer vikt att släpa på (än CRX:en). Såg bilen på Gelleråsen under försäsongstesterna och den pustade på riktigt fint på raksträckan. Nu återstår det att se om tillförlitligheten är samma med en K24 som en K20. Ett stort plus även för den gyllende wrappen som borde ge minst -2sek/varv.

 

Kommentera inlägget här: