jallaracing.com

Faster than a camel

Första gången med Dala Racing

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
I helgen var det försäsongstest med Dala Racing och det var dags för både Fredrik och mig att bli av med vår Honda CRX oskuld. Likt tonårspojkar var vi alltså lite nervösa och det var nog inte bara Fredrik och jag som var nervösa. Det fanns nog en gnutta nervositet där för oss alla. Johan var säkert lite nervös för att den nya motorn skulle leverera och Tommy för att den nya ratten skulle kapa ett par sekunder per varv, sist men absolut inte minst teamchefen Torbjörn som värvat in 2 nya förare. Skulle de hålla måttet?
 
Morgonen började tidigt och på väg till Gelleråsen var det stundtals så dimmigt att GPS:en vägrade fungera och jag höll på att hamna på någon annan motorbana utanför Örebro. Det kändes inte som ett bra tecken att vädrets makter guidade mig till en övningskörningsbana...
 
Väl på plats så bjöd Gelleråsen på lite regnigt och ruggigt aprilväder som sprack upp först efter lunch. Det positiva var dock att vi fick chansen att testa bilen både på torrt och på vått underlag. Jag tog plats bakom ratten efter att Tommy och Johan stämt av att motorn gick som den skulle och ratten var snabb.
 
 
 
Det var en galet härlig bil att köra och alla motorjournalister som brukar referera till "gocart" under sina tester borde köra den här bilen för att få en ny referenspunkt. Väldigt välbalanserad och det känns som att man har hittat en ny kompis.
 
Fredrik tog det ett steg längre och förklarade att han var kär!
Det fick jag inte skriva i bloggen eftersom det kunde bli lite krisigt på hemmafronten om det kom fram att han skaffat sig en liten mörk älskarinna från Japan, självklart så kommer jag att editera bort det innan jag publicerar.
Ja, leendet är väl svårare att editera bort så det låter vi nog vara kvar.
 
 
En annan som såg nöjd ut var Johan, han såg ut att ha hittat ett nytt "happy place" när han kramade den nya ratten.
 
 
 
Teamchefen Torbjörn summerar upp testdagen:
David och Fredrik får mycket körtid under dagen och vi kan räkna in ungefär 100 varv innan det är dags att lasta bilen på trailern igen. Varvtiderna har varit jämna för alla förarna under dagen. Nu var inte varvtiderna det viktiga, utan att alla fick en chans att lära känna bilen och att få förtroende för den. Men just det faktum att alla förare presterade jämna och snabba tider under dagen gör att jag ser med tillförsikt fram emot en riktig bra säsong! Jag har nyss tittat på incar filmerna och kan de stärker mig i att vi har hittat två riktigt bra förare i David och Fredrik. Det här kommer att bli kul! 

Sammanfattningen av dagen är att våra förhoppningar har infriats med råge. Vi har genomfört testdagen utan ett enda problem! Succé!

Nästa steg är att gå igenom hela bilen och preparera den inför premiären 30/4. Vi kommer att göra några små förändringar av hjulinställningarna och lite annat som vi tror kommer att höja prestandan på bilen. 

Nu laddar vi för säsongspremiären med stor optimism! Vi ska göra allt vi kan för att vinna serien i år och självklart kvala in till SBF Endurance Superfinal som avgörs på Mantorp i oktober.

Edit: Självklart är premiären den 29/4 men Torbjörn ville bara kolla hur alerta alla var.
 

KOMMENTARER:

 • Tommy Karlsson säger:
  2017-04-05 | 11:36:49

  Torbjörn det är bra för oss andra om ni åker till gelleråsen den 30/4 men nog kommer jag att sakna er när vi kör race den 29/4

  Tommy, Wot-Racing

  Svar: Njae, det var nog bara vår teamchef som skulle kolla om övriga team var med. Ett sätt att reducera konkurrensen kanske? ;)
  Jalla Racing

 • Anonym säger:
  2017-04-08 | 15:44:29

  Va har hänt med teamet ?

 • Anonym säger:
  2017-04-08 | 15:44:30

  Va har hänt med teamet ?

  Svar: Det ligger på is för tillfället och bilen är såld...Så just nu är jallaracing enbart en blogg, håll till godo ;)
  Jalla Racing

Kommentera inlägget här: