jallaracing.com

Faster than a camel

konkurrentanalys i klass 3 - NSHC del 12

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
Team 58 Lindwalls Racing

Bil: Suzuki Swift
Förare: Hans Lindwall
Förare: Anders Lindwall
Förare: Mikael Lindwall
Klass: 3

Teamchefen analyserar:
Lindwall Racing debuterade 2003 i NSHC och har varit med sedan dess med undantag för en paus på några säsonger. De kör en vit Suzuki Swift, det vill säga en lätt och liten bil. Ofta ett lyckosamt koncept i endurance racing. Precis samma koncept som vi har satsat på. De kanske inte har mest pulver och är inte heller snabbast på rakorna, men en hög och jämn fart över hela racet ger ofta ett bra slutresultat! De är ett supertrevligt gäng som har bra koll på grejorna! De tar som regel bilen i mål och tar på så sätt fina seriepoäng.

Säsongen 2016 vann de racet på Kinnekulle före oss fair and square. Vi hade också nöjet att träffa grabbarna på prisutdelningen i Örebro för SBF västras förbundsmästerskap. Som alla vet vid det här laget (just rub it in) så vann vi FM och Lindwall tog andra platsen!

Min kommentar:
Suzuki på wift är i mina ögon en lite udda fågel på banan och det känns superkul att inte alla åker lätta bilar med Hondamaskiner. Har riktigt dålig koll på vad en Suzuki kan prestera på banan men det låter onekligen som att det kan gå undan och det ska bli riktigt kul att få se... 

 

konkurrentanalys i klass 3 - NSHC del 11

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
Team 14 Munk Racing
 
Bil: Opel Corsa 2,0
Förare: Martin Munkhammar
Förare: 
Förare: 
Förare: 
Klass 3
 
Teamchefen analyserar:
Munk Racing med Martin Munkhammar vid ratten är ett helt oskrivet blad för mig. Här måste jag gå på känsla. Teamet har inte kört i NSHC förut och jag vet inte ens vad övriga teammedlemmar heter. De kommer med en nyss ihopskruvad Opel Corsa 2.0 som ser grymt snygg och racemässig ut på bild! Under huven ser vi en välartad Opelspis som garanterat kommer att leverera tillräckligt med pulver om den går lika bra som den ser ut!
 
Pulver i kombination med en liten och lätt bil brukar vanligtvis betyda fart! Det som kan sätta käppar i hjulen är just att bilen är nyss ihopskruvad. Vi vet att det brukar ta lite tid att sortera ut en bil, även om man valt de bästa komponenterna från början. Jag hoppas att det inte blir några problem för Munk Racing och att allt rullar på som det ska. Då har vi här en möjlig konkurrent om pokalerna!
 
Min kommentar:
Liten lätt bil som ser seriöst byggd ut, det kan gå undan...
Opel och att den nyss är ihopskruvad är för mig två orosmoln på den annars så för dagen klarblå himmeln. Det var ju en erfarenhet som man snabbt lärde sig med Jalla Racing, det tar lite tid att sortera ut en bil och för oss var det först i slutet av säsongen som bilen presterade som vi ville. Risken finns som sagt att det behövs lite utsortering och finslipning innan allt rullar på som det ska men det ska bli kul att se vad bilen presterar redan nu i början på säsongen.
 
 
 

Konkurrentanalys i klass 3 - NSHC del 10

Kategori: Allmänt, Dala Racing, NSHC

 
Team 40 Forza Corsa

Bil: Opel Corsa 1,6 Gsi
Förare: Martin Bengtsson
Förare: Mats Danielsson
Förare: Gunnar Ahlström
Förare: Mikael Boström
Klass 3

Teamchefen analyserar:
Här har vi ett färgstarkt team från Karlskoga. De debuterade i NSHC 2007 och kom då tvåa i klass 3. De vann sedan klassen 2008 och 2009. Teamet kör en ilsket gul Opel Corsa GSI med en härlig racepatina. De har kanske inte bilen med flest hästar under huven, men de är klart kompetenta chaufförer. Jag vet inte om de gjort några förändringar på bilen under vintern. Men om de lyckats locka in några kusar till i stallet så kan de bli farliga. Man ska aldrig underskatta en liten lätt bil med duktiga förare.

Min kommentar:
Hade riktigt svårt att hitta några bilder på den här bilen trots att den rullat i några år, hittade några till slut och förstod varför ;). 
Säkert en kvick liten sak till bil men trots lovord kring racepatina så har jag faktiskt sett vackrare pärlor. Nu är ju inte det här någon skönhetstävling direkt och tur är väl det för i så fall hade vi blivit diskade varje gång jag själv satt bakom ratten. Men om den är lite lätt inkörd sedan 2007 så är det klart att den samlat på sig lite racepatina och det får man ju ta, rutin borde det onekligen finnas i teamet.