jallaracing.com

Faster than a camel

Vi vet varför...

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

 
 
Vi på Jalla Racing vet varför...
 
 
 
 
 
 

Matadoren!

Kategori: Allmänt, Jalla Racing


                                                      
 
Den här helgen kan nog bäst sammanfattas med känslan som matadoren i Ferdinand hade.
 
Satte klockan på 04.45, vilket var otrevligt tidigt. Slog en signal till Jagge strax efter 5, då hade han fortfarande hela kudden kvar i ansiktet. Henke & Danne drog iväg med skåpbilen och jag väntade tills Jagge dök upp. Vi kom till Tierp i god tid och depån fixades iordning. Konstigt nog så var vi där ungefär samtidigt som Danne och Henke trots att de åkte en del tidigare. De måste ha tagit det riktigt lugnt... ;)
 
 
 
För en gångs skull hade vi allt uppe i tid och bilen var provkörd med gott resultat innan lastningen till Tierp. Nu skulle det bli revansch på Tierp efter förra årets strul med läckande tank (givaren).
 
 
Ja, mycket längre än så här kom vi aldrig. Alla kameror var monterade i bilen, Jaber hade tagit plats i förarstolen, radiokom var checkad, laptimer likaså. Det enda som var kvar att göra var att slå igen bagageluckan efter tankningen. Då inser vi att det rinner bensin i bagaget. Först tror vi att det är en slang som har lossnar men efter att ha undersökt lite närmare så inser vi att den där j&#la s&€%tanken hade gått sönder i en skarv på undersidan och nu läckte friskt. För mycket för ett ens försöka laga och efter en snabb check på blocket så är det bara att inse faktum och börja att plocka ihop depån.
 
 
Som tur var så var det trevligt väder och vi fick se underbar racing och prata med många härliga lirare.
Nu har vi en chans till på Tierp och då ska vi få allt att fungera även om vi känner oss en gnutta otursförföljde just på Tierp.
 
Jagge fick rasta packåsnan på banan i pausen och efter det så lastades den full för färd hemåt Stockholm.
 
 
 
 
 
 
 

Hur blir det på lördag?

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

          
 
Efter att Teamet under en tid försökt att tysta ner Henkes knäskada, verkar det nu som att hemliga dokument läckt ut till pressen och kablats ut i de mest suspekta kanaler.
 
Det var under ett våghalsigt hushållsarbete som Henrik tappade fotfästet på en stege och föll olyckligt. En våldsam smärta uppstod genast och knät var under en tid helt ur funktion. Självklart så har Henrik fått specialistvård sedan olyckan men trots det så är läget mycket osäkert inför lördagen.
 
Teamchefen David Aldén uttalade sig kring olyckan:
"Det är självklart ett stort avbräck för teamet i de fall vi inte lyckas få Henke raceready till lördagens race. Då bilen redan är preppad och klar finns det tyvärr inte heller någon möjlighet att byta ut växellådan till en automat för att på så sätt kunna spara på Henkes ben och en möjlighet till att köra. Det enda vi kan göra nu är att hålla tummarna."
 
Hela teamet är självklart oroade nu, speciellt kring hur farligt hushållsarbete kan vara och frågan är nu hur vi som vi förare ska ställa oss till det då det är flera race kvar på säsongen och teamet knappast har råd med några fler skador. Diskussioner förs med berörda parter för att försöka eliminera skaderisken.