jallaracing.com

Faster than a camel

Racerapport Tierp Arena

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

 
En kall bister morgon, värmdes upp med några leenden.
Nu skulle revanschen komma, som ett brev på posten.
Det visade sig att det snarare blev som ett paket med Post Nord, aningen tillbucklat.

Bilen var redan på plats eftersom den hade gått med Hasses transport dagen innan. Vi kunde luta oss tillbaka och fokusera på frukost och att vakna till liv.

När vi kommer till banan så är bilen avlastad och den här gången verkade vi inte ha fått någon hjälp av Hasse med finjusteringar av aerodynamiken. Däremot så verkade bilen andas lite friare tyvärr så gick det inte igenom i besiktningen och vi fick vackert skruva ihop avgassystemet.

Tanken var lika tät som AIK:s försvar och det kändes tryggt, nu skulle det bli åka av.

Fredrik Nilsson tog starten och stod för en stabil insats, jämna fina varvtider som inte ens Alexander Graff lyckades matcha.

Därefter så tog Henrik Bjureklint över, han hade vilat sig i form och efter specialistvård samt avhållsamhet från farligt hushållsarbete var han laddad till tusen. Det gick så snabbt för honom att grabbarna i den vita Seaten som körde i R-däcksklassen helt plötsligt behövde använda backspeglarna, tyvärr så verkade de ha någon driftstörning på just speglarna vilket resulterade i att Henke fick uppsöka depån.

Efter att ha lappat ihop frontspoilern med både buntband och tejp så blev det några varv till innan ratten lämnades över till Daniel Engström.

 

Danne som är en klippa bakom spakarna fick kämpa mot regnet tillsammans med övriga på banan. Stundtals så rapporterades det om mycket halka och en del kan nog tillskrivas driftingkillarna som värmde upp banan på morgonen. Mycket gummi och en del vatten visade sig inte vara någon höjdaridé men det var å andra sidan lika för alla. 

Under lunchpausen så tänkte vi trimma till varvtiderna lite ytterligare och passade på att byta torkarblad. Det blev lite som när man tar med sig ett paraply ut i regnet, det slutade helt enkelt att regna. 

Vår egen ”Poker” Wallenberg alias Jaber Zain tog starten efter lunch, banan torkade upp och varvtiderna sjönk. Jagge matade på men tyvärr hade Qvarnis tagit sikte på vår sexiga bakdel. En missbedömning kan lätt ske och det resulterade i en snurr för Jaber och Jocke fick käka däcktrave. Jocke kom sedan och bad om ursäkt så heder till Qvarnis och vi har inga ”hard feeling” från vår sida (men vi har en upp Qvarnis ;) ).

Om det berodde på lite för mycket närkontakt under dagen eller ej låter vi vara osagt men strax efter så fick Jaber växelspaken i handen och det visade sig att växelföraren hade hoppat loss. Det blev tyvärr ett längre stopp i depån och ett tag så trodde jag att det var kört.

Skulle Tierpspöket förfölja mig för gott?
Skulle jag någonsin få köra på Tierp?

 
Vår supermekaniker Henke kastade sig under bilen och med lite provisorisk lagning samt hjälp från Team1 som skakade fram en lång bult så var det dags att ge sig ut igen. Stort tack till Team1, det är sånt här som gör det kul att köra i serien. Nu fick jag äntligen prova på Tierp Arena.

Riktigt kul att köra och det var klart att hornen växte ut, det blev en del omkörningar och grabbarna hejjade på från depån. En ny lägstanotering slipades fram och det kändes lite som en revansch på Tierp. Fick även testa hybridskyddet då en orange Peugeot missade inbromningen en aning och hälsade på i baken. Fick även här en ursäkt i depån och inte heller här finns det några hard feelings, sånt som händer helt enkelt.

Ratten lämnades över till Magister Nilsson som snabbt och stabilt avslutade rejset med att ta målflagg. Ett väldigt händelserikt rejs och vi hade väldigt kul, men för att nå några placeringar så tillbringade vi på tok för lång tid i depån. Det blev helt enkelt lite som Post Nord-paketet, lite för buckligt…

Det blev några andra som fick kliva upp på pallen och i vanlig ordning så var det den yngsta killen som sprutade snabbast (här väljer jag att inte gå ut med Marcus Franssons namn då det kanske kommer upp i suspekta googlesökningar). Grattis till Fransson motorsport som hamnade överst på pallen, Jonsson motorsport på andra plats och Team1 på tredje.

 
På vägen hem så var vi ett trött gäng som firade en kul helg med att frossa på Pizza Hut och det är nog något som vi får försöka banta bort till finalen (ja på bilen alltså).
 

 

Kommentera inlägget här: