jallaracing.com

Faster than a camel

Nerver av stål?

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

 

If you can´t beat them join them
Ett gammalt slitet citat men det var nog så Alexander Graff tänkte efter senaste rejset på Tierp.

Det dröjde inte lång tid efter senaste rejset innan diskussioner om att joina teamet började, nej jag tror nästan att det kom ett par trevande försök redan på Tierp. Genom att liksom skylla lite på regnet så söktes det skydd i vår depå, nu i efterhand så inser vi ju självklart att det snarare var någon form av rekande.

Eftersom Henke mot bättre vetande har valt att placera både sin egen och sina barns födelsedagar under racesäsong så öppnades det helt plötsligt upp ett litet fönster.

 Först kände vi oss lite tveksamma till att låta Graff ratta en sådan maskin som vår E-36 ibland kan vara, skulle han klara av det? Dessutom skulle han kunna fylla luckan efter Henke?

Vi blev inte särskilt imponerade över de tider som han presterade på Tierp (trots att han fick förtroendet att ratta en av Hasses vassare rejsmaskiner) och när vi gick in och kollade hans förar CV på hemsidan så gjordes det via mobilen. 

Det enda som laddades upp då var : 2001 - Gokart med framgång, DM tvåa i Mini

(vi har i efterhand sett att det fanns några meriter till och ändrat lite på vår inställning som kanske var lite väl tuff i början)

Nåväl, killen hade ju satsat på en cool hjälm och det måste ju vara värt något och dessutom så hade Hasse gått i god för Graff. Hasse lärde oss även lite värdefulla tips under förarmötet. Släpper man förbi folk så får man tummen upp, slingrar man sig som en orm över hela banan som Alexander Graff, då får man applåder. Så vi tänkte att vi är schyssta och ger det en chans.

Jalla Racings marknadsföringsteam drog igång stora maskineriet och det hade även Hasses STEC-team gjort, nu vankades det final.

  

Vi vet inte om det var marknadsföringen eller all media runt omkring vår nya förare som gjorde det men helt plötsligt visade det sig att Graff hade fått förhinder. Otroligt mycket på hemmafronten som trots arbete dag som natt ej gått att lösa. Vi misstänker att det kan ha kommit lite nerver i spel efter att vi förklarat hur lång Anderstorps raka egentligen är och att Graff då helt plötsligt blivit lite farträdd. Vi klandrar honom inte för det, utan låter honom helt enkelt bygga vidare på förar CV:t för att återkomma med en ansökan nästa år.

En sen förfrågan gick därefter både till Victor Bouveng & Daniel Haglöf men båda hade svårt att komma loss med så kort varsel. Nu började vi fundera på om det var en övermäktig uppgift att fylla Henkes lucka men till slut så lyckades vi och nu har vi ett rutinerat kort att slänga in i föraruppställningen.

 

Kommentera inlägget här: