jallaracing.com

Faster than a camel

Intervju med serieledarna

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

 
Inför finalen så ringde jag upp teamchefen för serieledarna Franssons Motorsport för en kortare intervju och tempkoll. Per kände sig hedrad och glad över initiativet och mailade även över ett fint foto som jag fick använda mig av. Nedan följer intervjun.

Vilka är ni som kör i teamet?
Per Fransson
Marcus Fransson
Ubbe Fransson

Vad är det för bil som ni kör med?
BMW 328 Compact
Det mesta är modifierat för att få ut maximal effekt men ändå ha kvar driftsäkerheten. Allt ifrån att byta insuget till att verkligen individuellt välja varje bussning till bakaxeln.

Finns det någon svag länk med bilen?
Nej egentligen ingen alls, vi har gått igenom den ner i minsta detalj. Vår enda svaga länk är egentligen på förarsidan och då tänker jag kanske mest på min bror.

Vem är då den vassaste föraren i teamet och varför?
Ingen aning, men jag tror att jag är lite vassare. Ingen annan har samma driftingteknik som jag och när det går brett det är då tjejerna vaknar.

Vad har varit mest lärorikt i år?
Ja här får vi väl bara lyfta på hatten och tacka Jalla Racing som tagit vår styrning en nivå till. Allt från individuell coachning på Björkvik ring i början på säsongen till lite tips & trix i depån samt självklart sparringen på banan.

Hur känns det att leda serien inför finalen?
Väldigt bra, vi hoppas på ett riktigt härligt rejs.

Säg två saker som gjort att det gått så bra i år?
Får man säga 3, i så fall tur, skicklighet och sedan pappas polering av bilen inför varje rejs

Taktik inför Anderstorp?
Vi tänkte nog göra som vanligt och försöka lägga oss bakom Jalla Racing för att dra lärdom av spårval för att sedan försöka attackera i slutet av rejset.

Vad tror ni om era chanser?
Ganska bra, det skulle vara om Jalla Racings bil håller så får vi nog rikta in oss på en andra plats men det är gott nog i den samlingen. De var ju aningen snabbare än oss på Anderstorp senast så dem får vi nog se som våra största konkurrenter.

Kommer ni att vara med och köra STEC nästa år och i så fall med vilken bil?
Jag tror att vi kommer att vara med men osäker på med vilken bil. Mackan säger att han sparat sin veckopeng ett tag nu så det finns en god chans att vi köper något nytt.

Hur kommer ni att fira om ni vinner?
Det blir en riktig brakfest i så fall, lillebror Marcus är mer säker på sin sak och har redan bokat drinkbord inne vid Stureplan.

Vad har varit roligast i år?
Att vi gör det tillsammans som en familj och alla härliga människor som man lärt känna.

 

Efter det så svamlade Per vidare ett tag med diverse lovord kring Jalla Racing men det känns fel om det ska ta upp hela bloggen och den här intervjun så jag har valt att klippa bort dem delarna.

Vi önskar dem lycka till nu på Anderstorp & må bästa team vinna!

 

Kommentera inlägget här: