jallaracing.com

Faster than a camel

På väg...

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

 
Efter en vecka kantad av avhopp så är äntligen både bil och väska packade. Då Henke sedan tidigare kastat in handduken blev det inte bättre när både Jagge och jag själv åkte på en djävulusisk manflu. Man tror att man är tuff, ja eller kanske inte så tuff egentligen men ivf lite tills den där årliga förkylningen smäller till en som en trädgårdskratta rakt upp i ansiktet.
 
Att min fru förmodligen knäckt extra som lägervakt på Guantanamo har jag vid ett par tillfällen misstänkt men när hon nu skulle hjälpa mig att bli frisk i tid så stod det nästan klart. Hennes förslag var något som mest kan liknas vid waterboarding och det tror jag är förbjudet enligt de flesta konventioner men tydligen inte i vårt hem. Ett antal liter saltvatten pumpades upp i bihålorna och till slut så mådde jag nog lite bättre trots allt, vet bara inte om det berodde på att det slutade eller på att alla bakterier gav upp.
 
Magister Nilsson packade in mig i bilen och jag fick med mig både filt och kudde. Verkligen race...verkligen...
 
 
På vägen ner så trodde jag ett tag att vi åkte förbi Qvarnis bil. Magister Nilsson hävdade bestämt att det stämde inte alls, deras bil var ju orange. Diskussionerna gick heta i bilen och till slut fick jag skicka ett sms till Jocke och kolla. Den var fortfarande orange och tydligen har bilen dessutom vilat sig i form och fått nya drivaxlar, låter intressant inför morgondagen.
 
 
Magister Nilsson som precis tagit på sig sin finaste rutiga "gå bort skjorta" (används annars bara vid skolavslutningen varje år) såg lite missnöjd ut när jag nekade en utekväll på Harrys i Värnamo. Han hade dessutom gått loss med parfym dagen till ära och det kändes nu helt bortkastat. Klart att killen var missnöjd.
 
Jag försökte muntra upp honom med att nästan hela familjen Fransson skulle dit och sippa på Coronas men inte heller det verkade fungera. Nu ligger han mest och surar i sängen bredvid och jag ska försöka sova mig frisk så får vi se om det blir styrning under morgondagen eller om det blir lite F1 av det hela (man sover sig igenom rejset).
 
Återkommer med en rejsrapport när all däckrök lagt sig.
 
God Natt!!
 
 
 
 

Nerver av stål?

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

 

If you can´t beat them join them
Ett gammalt slitet citat men det var nog så Alexander Graff tänkte efter senaste rejset på Tierp.

Det dröjde inte lång tid efter senaste rejset innan diskussioner om att joina teamet började, nej jag tror nästan att det kom ett par trevande försök redan på Tierp. Genom att liksom skylla lite på regnet så söktes det skydd i vår depå, nu i efterhand så inser vi ju självklart att det snarare var någon form av rekande.

Eftersom Henke mot bättre vetande har valt att placera både sin egen och sina barns födelsedagar under racesäsong så öppnades det helt plötsligt upp ett litet fönster.

 Först kände vi oss lite tveksamma till att låta Graff ratta en sådan maskin som vår E-36 ibland kan vara, skulle han klara av det? Dessutom skulle han kunna fylla luckan efter Henke?

Vi blev inte särskilt imponerade över de tider som han presterade på Tierp (trots att han fick förtroendet att ratta en av Hasses vassare rejsmaskiner) och när vi gick in och kollade hans förar CV på hemsidan så gjordes det via mobilen. 

Det enda som laddades upp då var : 2001 - Gokart med framgång, DM tvåa i Mini

(vi har i efterhand sett att det fanns några meriter till och ändrat lite på vår inställning som kanske var lite väl tuff i början)

Nåväl, killen hade ju satsat på en cool hjälm och det måste ju vara värt något och dessutom så hade Hasse gått i god för Graff. Hasse lärde oss även lite värdefulla tips under förarmötet. Släpper man förbi folk så får man tummen upp, slingrar man sig som en orm över hela banan som Alexander Graff, då får man applåder. Så vi tänkte att vi är schyssta och ger det en chans.

Jalla Racings marknadsföringsteam drog igång stora maskineriet och det hade även Hasses STEC-team gjort, nu vankades det final.

  

Vi vet inte om det var marknadsföringen eller all media runt omkring vår nya förare som gjorde det men helt plötsligt visade det sig att Graff hade fått förhinder. Otroligt mycket på hemmafronten som trots arbete dag som natt ej gått att lösa. Vi misstänker att det kan ha kommit lite nerver i spel efter att vi förklarat hur lång Anderstorps raka egentligen är och att Graff då helt plötsligt blivit lite farträdd. Vi klandrar honom inte för det, utan låter honom helt enkelt bygga vidare på förar CV:t för att återkomma med en ansökan nästa år.

En sen förfrågan gick därefter både till Victor Bouveng & Daniel Haglöf men båda hade svårt att komma loss med så kort varsel. Nu började vi fundera på om det var en övermäktig uppgift att fylla Henkes lucka men till slut så lyckades vi och nu har vi ett rutinerat kort att slänga in i föraruppställningen.

 

Packåsnan

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

 
 
I fredags så var det dags att uppgradera vår packåsna. Jagges transportmedel räcker helt enkelt inte till längre (om man vill få med mer än 2 hjälmar) och nu när rejsen börjar gå så sent på säsongen så är det dessutom ganska svårt att hitta vinterdäck i rätt dimensioner.
 
Vi vet ju att nästa år bjuder på hårdare reglemente men riktigt vad det innebär vet vi inte riktigt ännu, alltid trevligt att vara väl förberedda så efter att för teamets räkning även suttit och fyllt i ett gäng med blanketter för att få igenom vår ISO-certifiering med tillhörande miljöpolicy så insåg jag att vi blir tvugna att hitta på något.
 
Det blev jag som fick ta en för laget den här gången och fredags så åkte jag och hämtade ut en ny Passat GTE. Japp, du läste rätt. Nu blir det elpulka framöver. 
 
För att det ska kännas aningen bättre så har jag på eget initiativ döpt om den till Passerati GTE. Bara det gjorde ca 7-9hk och grannarna tittar inte längre snett på mig.
 
 
Ja så här blev den. Allt känns kanon, en liten plump i protokollet blev det om det nu ska vara en packåsna. Blev lite vilsen ett tag efter att ha suttit och kryssat i allt som jag kom åt. Men i all hast av att klicka i massagestolar, ljudsystem och annat nödvändigt som gör livet värt att leva så missades dragkrog.
 
Det innebär att vi får fortsätta med någon form av biltransport även nästa år för någon dragkrok, ja det finns det som sagt inte...