jallaracing.com

Faster than a camel

Grande Finale - rejsrapporten som blev en roman

Kategori: Jalla Racing

 

 

En kall krispig morgon där solen trots allt valde att titta fram vaknade jag med jordens huvudvärk och bihålor som gjorde sig påminda. Det var nu det skulle avgöras, säsongens sista rejs och dessutom en sammanslagning av flera olika serier för att kora en mästare i Sverige.

 

Magister Nilsson och jag tog en tidig frukost för att sedan bege oss till banan. Jag hade laddat med 3 lager byxor, vinterjacka och mössa dessutom så hade jag toppat med täcke & kudde för powernaps i bilen. Orkade jag inte köra så kunde jag ivf hjälpa teamet med tankningen, vi var ju redan 2 man kort så det behövdes onekligen.

 

 

Det var många fina bilar från andra serier som dök upp och jag lyckades knäppa några bilder i depån innan rejset. Kan erkänna att jag var en gnutta avundsjuk på en galet fin Z4:a med helt okej motor.

 

10:50 lineades bilarna upp på startrakan och kl 11 så bar det iväg för 6h körning.

 

Danne tog första styrningen och gjorde det med bravur, startade en bit bak i fältet och klev upp några placeringar under resans gång. Stabila tider under 2min matades på och det gjorde även Magister Nilsson som tog över för andra passet.

 
När vi skulle in för att byta till 3:e stinten så var det även dags för tankning och nu blev det trångt inne i tankområdet. Så trångt att ett team valde att parkera i mitten vilket gjorde det omöjligt att köra förbi (Om ni undrar varför det var pyspunka på er husvagn så kommer vi vänligt men bestämt hävda att det berodde på att ni var för många i den när vi vinkade ”hej då”).

En mindre frustration uppstod men till sist fick vi i lite bensin i tanken och Danne kunde återigen bege sig ut på banan. Fortsatte med stabila tider och ibland är det skönt att det inte finns så mycket att skriva om, har ju fyllt en hel blogg med diverse konstiga saker den här säsongen så nu får det väl äntligen vara slut. Det var det också ända till Magister Nilsson var i slutet på 4:e stinten.

 

Då började jag förstå varför han hade suttit och babblat om Husqvarnaaktier under hela resan ner till Anderstorp, jäklar vad han började klippa gräs. Så i den milda grad att han lämnade hela frontspoilern ute på banan men tog med sig 2kg jord in i depån.

Magistern skrek ut många barnförbjudna ord över radion, så illa att radion valde att censurera det mesta för att till sist tycka att nu fick det vara nog och gav upp för dagen.

 

I depån så började ett febrilt jobb med att få ordning på bilen och jag var imponerad. Inte bara över att se Dannes pappa Roger ta några löpsteg utan av hela familjen Engström som putsade rutorna samtidigt som fälgarna blåstes fria från jord. En uppvisning som hade fått vilket F1-team som helst att ta på sig rekryteringskepsen. Vi förlorade knappt någon tid alls eftersom det ändå var dags för byte och Danne gav sig ut på näst sista stinten efter att ha fått med sig några liter bensin också.

Nu kom dock det negativa, Dannes pappa hade tagit ut sig totalt och vägrade köra sista stinten. Det var inte mycket annat att göra än att ta av sig vinterjackan, mössan och 3 lager byxor och byta ut mot en 3-lagers overall. Det hade under dagen varit ett riktigt tight och härligt race mot främst Franssons motorsport & Team1 (2 team som vi sett stå på pallen flertalet gånger under säsongen) men vi låg lite bättre till och hade bättre varvtider så nu gällde det att hålla ihop rejset.

Först fick jag en guidad tur runt banan eftersom det kom ut en safetycar ganska omgående (det var tacksamt för då hann jag även justera backspeglarna) därefter så började de låga tiderna dyka upp precis så som de skulle på laptimern. Jag kände att jag hade flow och bihåleinflammationen var som bortblåst. Nöjd med styrningen så togs målflagg med både Franssons och Team 1 bakom oss, dessutom så kändes det inte ett dugg fel att Jonssons bil som vann senast på Anderstorp var 8varv efter.

 
En helt underbar avslutning av en gigantisk strulsäsong. Vi hade kört riktigt bra alla 3 och bilen höll! Det räckte till en delseger på Anderstorp men i det stora hela så var vi borträknade redan innan start.
Snabbast av alla bilar i Krutcupens gatdäcksklass = en stor seger för oss.
 
Franssons motorsport fick kliva högst upp när hela säsongen summerades, väldigt värdiga vinnare!! Snyggt jobbat grabbar, MEN det kan nog bli svårare nästa år. Game on!
(nedan syns hur Franssons får ta emot ett presentkort på 20' från Tuningchip, kan nog behövas framöver)
 
 
Eftersom 1:a priset är en vandringspokal så fick vi aldrig riktigt chansen att bekanta oss med den, därför så var Franssons så snälla att de ville låna ut den ett par veckor till oss. De sa att de redan hade hunnit tröttna på den, hur man nu kan göra det. 
 
 
Tyvärr så hade vi redan lastat fullt så den fick helt enkelt inte plats och det trots att vi ändå bytt laståsna. Till nästa år så gör vi mer plats i bagaget för då ska pokalerna med hem...
 
 
Stort tack för den här säsongen, nu får bloggen bli inriktad på silly season.
Tack till alla som varit med och kört, för den trevliga stämning som vi har haft i depån samt till Hasse & Co som gjort ett kanonjobb med att jacka upp serien inför nästa år. Tack även till alla som hjälpt till med bilder :)
 
Snart kommer reglementet inför kommande 3år.
 
Kommentera inlägget här: