jallaracing.com

Faster than a camel

Ny bil i teamet

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

                 
 
 
Det är en vansinnig utveckling som vi har fått se av teamet under året. Nu är det dags att ta ytterligare ett kliv och den här gången in i formelbilsvärlden. Victor Aldén kommer att provköra för teamet i den senaste bilen.
 
Bilen är en lättviktskonstruktion och det krävs att man som förare är av modell mindre, vilket Victor med sina 4 månader är. Motorn bygger till 100% på miljöbränsle och ett visst spår och metangas kan ibland anas. Däcksvalet som är gjort är att bilen kommer att gå på Ultra Hard hårdplast för att klara extremt många varv utan minsta tendens till att greppet minskas. Därav så har man helt tagit bort begreppet "grepp" från början, vilket ställer lite högre krav på föraren men med sin rutin så bör han klara av det galant. Stor vikt har även lagts vid utprovning av backspeglarna då det tydligen är en viktig detalj på bilen. Det här blir nog kanon!
 
Att Victor har fått den här chansen beror självklart inte alls på att hans pappa har pumpat in pengar i teamet utan helt på att vi ser en talang. Precis som det brukar fungera i F1 och övriga motorsportsvärlden. :)
 
 
 
Kommentera inlägget här: