jallaracing.com

Faster than a camel

Sommaren rullar på

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

                                
Vi fick tag på en låda till slut via "Rejsa forumet". En ZF låda från en M3, skicket är lite osäkert men det märker vi snart. Enligt tidigare ägare så skulle så skulle den gå som en klocka och det vore ju fint om den gjorde det också. Lådan är nästan på plats och då blir det till att provköra lite. Semestrarna börjar också lida mot sitt slut och nu är det dags för teamet att ta tag i lite delar som finns liggandes till bilen och se till att de kommer dit så fort som möjligt.
 
Det blev en ovanligt lång väntan till nästa rejs och vi får se om vi kan klämma in någon "trackday" emellan för att känna lite på bilen.
 
 
 
               
 
Marknadsavdelningen på Jalla Racing har däremot inte legat på latsidan och numera finns det även Monster Trucks i "Jalla Racing Edition". Adam 4år som var på besök var en av de första att få en egen Jalla Racing bil. Efter att ha testat bilen i "swishbana?!" (konbana) kan vi konstatera att väghållningen är över förväntan. Nu hoppas vi att det fastnar lite motorintresse här också :)
 
Han bjöd oss även på lite visdomsord från den nya generationen som vi avslutar med:
"Det är dumt att hamna i himlen för där finns inget wifi"
 
 
 
 

Handsken är kastad…

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

             
 

Ja, den gamla alltså. M&M Motorsport fixade fram nya ”Jalla Racing edition” direkt från Sparco. Den här gången ska jag testa modellen som heter ”Tide”. De ska tydligen vara någon sekund snabbare per varv så det låter ju lovande även om valet att byta bort den gamla modellen ”Arrow” inte var helt enkelt. Jag gillade verkligen modellen även om de hade hunnit bli slitna.

Vad gör man inte för lite bättre varvtider och med vetskapen om hur bra våra färgglada pimpade kopplingar fungerade senast på Anderstorp så är man ju inte sen att testa nya saker. Trodde aldrig riktigt på Freddan när han sa att han hittat några sekunder i form av trimtejp och färgglada kopplingar. Det är väl iof de små detaljerna som gör helheten och de pysslar ju med rätt små detaljer i F1 också. Ibland fungerar det ju även för dem…

Det känns dock som att vi blir tvungna att jobba fram lite bättre tider i bilen om det ska fungera framöver. Jag har inte hört om någon träning i någon form från något i teamet under semestern och att lyfta en halvfull ölflaska kan väl knappast klassas in som träning?

Att vila sig i form kan innebära att vi tvingas banta bort något kilo på bilen istället.

Själv så kör jag så mycket armträning så att jag ligger precis på bristningsgränsen. Att klumpen hemma bara blir tyngre och tyngre frestar på armar och leder men så länge inte någon arm går av så borde det generera en del armstyrka och framförallt en grym tålighet mot mjölksyra, vilket kan vara bra utan servo.

Försökte ta hand om kroppen lite idag och drog en sväng till thai-massagen. Hon tittade på mig, skakade på huvudet och undrade om jag hade blivit pappa. Antar att hon får in en del skeva föräldrar där armar och axlar ska rättas till (eller så var det min ihåliga blick som avslöjade mig).

Nej nog med viktsnack min stackars grabb verkar ju redan ha gått med i någon bulimiklubb för småbarn. Varje gång han ätit så tackar han genom att kräkas lite på mig. Det är nog inte så konstigt att han gick med i den där klubben, stackarn får ju hela tiden höra att han har tjocka kinder och att han blir större och större. Klart killen kräks lite då…

 
 

Ändring av datum...

Kategori: Jalla Racing

 
Som ni ser så blev det lite förändring av datumen. Jag som gick ut tidigt med "Save the date" och trodde att jag var safe fick tänka om. Att rejset på Björkvik ring utgick är nog ingen som gråter över förutom däcknasarna runt om i landet. Sämre asfalt får man leta efter och den brukar kräva sina offer båda när det gäller däck och så finns det även en del turbomaskiner (läs Volvo V40) som brukar ogilla att dra in all smuts i 6h. 
 
Sviestad var på tapeten men tyvärr så blev det inget miljötillstånd den här gången. Mutorna måste formodligen upp till en FIFA nivå för att det ska vara acceptabelt och det finns det inte utrymme för i Krutcupens budget. Tänk att det ska behöva vara så svårt att pyssla med motorsport i Sverige och speciellt Sthlm, där det inte finns en bana så långt ögat kan nå. Inte ens gocart verkar få finnas kvar. Det är ju en skam i sig...
 
Det blev istället en final på Anderstorps bana den 29:e Oktober, vilket inte alls känns som fy skam och en snygg uppräddning av Hasse och Krutcupen. Tack för att vi slapp Björkvik och bra roddat! :)