jallaracing.com

Faster than a camel

Airbrush

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

För nästan exakt ett år sedan så satt jag och skissade på min hjälmdesign. Min nya supervita Arai-hjälm kändes rätt trist och behövde få några lager färg för att kännas lite roligare.

Jag föddes aldrig med den där konstnärliga genen utan har helt enkelt någon form av ”bildlig dyslexi”. Det var med andra ord ingen enkel utmaning som väntade Daniel på airbrushstudio.se när jag kom med min skiss. Efter att ha rotat lite bland mina mail så hittade jag min gamla skiss och så här illa såg det faktiskt ut:

 

Visst kunde jag förklara tanken med hjälmen, den skulle gå lite i ett svenskt tema med de tre kronorna längst fram och ett tufft lejon på ena sidan. Allt skulle krönas med en krona på toppen och eftersom vår prins också gillar motorsport så lät jag honom få vara prins på banan och inriktade mig istället på kungatronen.

Det här var vad Daniel lyckades få till, i min värld en rätt makalös bedrift:

 

Igår var det då dags att lämna in Jabers vita hjälm. Det var nära att jag skrev nya vita hjälm men den hade faktiskt fått ligga ett tag i sin låda utan att för den sakens skull fått någon färg på sig.

När jag kom för att hämta Jaber så hade han förberett sig minutiöst och skissen var helt klar, trodde jag…

Skissen var fortfarande helt blank 5 minuter innan vi skulle åka och nu gällde det att få ihop något snabbt. Jag som trodde att jag var helt talanglös när det gäller att måla har fått hoppet åter. Lite som Kajsa Bergqvist när hon kom tillbaka efter en längre tids skada*. 

Tack Jaber för att du finns. Nu kan man väl lugnt säga att vi har höjt utmaningsnivån för stackars Daniel. Blir väldigt intressant att se vad han får till av det här:

 
 

*Göteborgshumor

 

Roger that!

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

Då var det dags igen.
Ett nytt paket dök upp och 3 rullar tejp senare tyckte nog Tommy på Dalaracing att han hade paketerat det för en resa över atlanten och det helt på egen hand. Som tur är så har väl de flesta slutat med flaskpost och paketet dök upp i tid. Well done!
 
 
 
Boys with their toys!
Ett uttryck som håller på att bli utslitet hemma hos oss men som tur är så har jag en väldigt snäll fru som låter mig hållas och visst är det kul att öppna paket. Då vi flydde julen och åkte till fjälls så hade tomten svårt att hitta mig vilket slutade med exakt 0 paket i julas. Förstår inte riktigt vad som hände, jag tyckte nog att jag hade varit snäll och året innan så fick jag ett luftgevär från tomten för att han tyckte att jag hade varit så snäll. Det stod till och med i rimmet och då måste det ju vara sant. Paketen håller jag nu på att ta igen med råge. Titta vad glad man kan bli. Nu har jag mer saker att montera i bilen.
 
 
 
Observera även de fina pit-crewlurarna i "Jalla Racing edition". Extern antenn, headsets för hjälmarna, Push to talk-knapp till ratten och många andra fina saker låg också i paketet.
 
Först så började jag testa lite på egen hand, det gick sådär.
Började med en enkel fras:
- Daniel, hur går det med kopplingen?
 
Det verkade inte alls som systemet fungerade, tystnaden var total.
 
Fick ta fram instruktionsboken för ett ögonblick och därefter så ställde Åsa lydigt upp för att testa lite, jag vet inte om det var för att hon inte hann undan nu när hon inte är så snabb (=gravid) eller om hon bara ville vara snäll men det ska bli kul att testa prylarna på riktigt. Om inte annat så ska vi göra om testet med lite entusiasm nästa gång...
 
Over and out! ;)
 
 
 

Franssons motorsport utmanade på gocart

Kategori: Allmänt

 
 

Gårdagen bjöd på lite mer Gocart och det var extra kul att Per & Mackan från Fransson Motorsport dök upp för att försöka kvala in till finalen i O’learys Sprint Cup.

Fransson Motorsport körde hem hela asfaltscupen 2015 och rattade bra under många lopp. Det var få som hakade på deras BMW E-36 Compact ute på banan. Själv så fick jag en otrolig förståelse för den frustration som Marcus Eriksson måste känna när han försöker haka på Mercedesbilarna men allt som oftast tvingas lämna fri väg... 

 

Därför var det nu som sagt ännu roligare att de antog utmaningen och dök upp en sen måndagskväll i ett parkeringsgarage i Kista. Den där meningen lät för övrigt som något man skulle kunna hitta i en sämre kriminalroman. Så illa var det faktiskt inte, vi var ju trots allt här för att ha kul.

Hade vi kul då?
Ja det är alltid kul att köra lite, oturligt nog så hade min favoritbil gått i pension och trots Jalla Racing-dieten så var jag en tiondel långsammare än senast. Någon form av skengraviditetsdiet måste nog ha smugit sig in. Jaja bättre lycka nästa gång...

Hur det gick för Franssons?
Ja, jag har ju lovat att vara snäll så ni får helt enkelt fråga dem men det går rykten om att de har tänkt att kalla in tunga artilleriet aka Pappa Fransson till nästa gång och jag skulle inte heller bli förvånad om det blir några smygträningspass i veckan. Ett leende kan man ju annars komma långt med och ett leende, ja det bjöd dem på. Tack för en trevlig kväll grabbar, nästa gång laddar Jalla Racing upp med fler förare.

Nu får vi se om det är fler förare från Asfaltscupen som antar utmaningen?

 

 
Bjuder även på en liten "före & efter-bild". Tror nog att de flesta klurar ut vilket som är före och vilket som är efter. Ni som inte gör det, lägg inte ner onödig tid på IQ-tester, det är ändå kört!
(Alla fattar väl att solen inte skiner ute nu) ;)