jallaracing.com

Faster than a camel

Under

Kategori: Allmänt, Jalla Racing

Då var det dags att skriva den första rejs-rapporten och det känns fantastiskt kul att få göra det.
 
Depån monterades snabbt ihop, utrustningen kontrollerades och det var dags att ge sig ut för några provkörningsvarv. Vi konstaterade snabbt att bilen kändes bra i balansen men att bromsarna och diffen hade lite mer att önska. Diffen mådde som sagt inte särskilt bra men vi fick lära oss att köra med den som det var. Det resulterade i lite högre växel ut ur kurvorna än vad man ibland hade önskat men nu var det som det var.
Ett stort WOW!! ger vi ändå till däcken. De kändes helt magiska och alla i teamet var lyriska, en helt annan bil än i höstas.
 
 
Efter uppvärmningen så var det dags för start. Ingen speciell startordning utan det var först till kvar som gällde.
Jag tog starten och förutom diff och broms så kändes bilen bra. I bakhuvudet så fanns självklart tanken att jag inte skulle sabba något nu i början innan de andra hann med att köra något efter vinterns slit. Efter 13 varv tog det då stopp. Som tur var inte pga mig... 

 
Det var bara att sitta lugn i bilen och vänta på bärgaren. Det kändes som en evighet men till slut så var jag tillbaka i depån. Henke tog kommandot direkt och började felsöka. Helt underbart att ha en BMW-meck i teamet. Ganska snabbt så var vi framme vid att felet låg i bränslepumpen. Som tur var hade jag beställt en pump i reserv och den byttes snabbt. Ut mot banan igen, trodde jag. Vi kom 10m sedan var det bara att rulla tillbaka in i depån igen. Bränslefiltret var helt igensatt och nu var det svårare, vi hade inget i reserv med oss och på Sviestad så är man fast i depån i mitten till dess att det blir lunchpaus. En lång väntan helt enkelt...
 
Till slut så blåstes rejset av för lunch och magistern som hade snabbast bil (på plats ;) ) fick kasta sig in i Porschen för en repa till Biltema. Ett billigt bränslefilter var snabbt på plats och bilen gick som en bättre klocka.
Höll hela vägen in i mål och vi körde upp oss ett gäng placeringar vilket kändes skönt.
 
 
 
Kommentera inlägget här: