jallaracing.com

Faster than a camel

Träningsläger i Abu Dhabi

Kategori: Allmänt, Filmer, Jalla Racing

För er som inte orkar läsa något utan bara vill höra mulligt motorljud så får ni länken redan här:
 
 
För er andra så kan jag berätta att efter att den svenska säsongen var över så bokades ett träningsläger i Abu Dhabi in. Efter mycket letande så hittade jag en bil och bana som kunde matcha upp vår BMW och Krutcupens alla banor med oändliga chikaner. Det var med andra ord dags att köra lite på F1 banan YAS Marina Circuit med en Aston Martin GT4.
 
Rätt tröja men fel bil?
Ja, visst är det en BMW Motorsport tröja som jag fått på mig dagen till ära. Tyvärr så får man ta det som bjuds när det gäller bilarna och eftersom det ändå bara var lite träning som stod på schemat så spelade det ju ingen större roll. Motorljudet gick ändå inte av för hackor. 
 
 
 
Först skulle vi köra ett uppvärmningsvarv för att lära oss hitta runt banan. Den här gången skulle vi köra North Corkscrew. En del av banan som jag aldrig hade kört tidigare. Det var ganska varmt den här dagen och att de hade använt min bil till att köra "hot laps" med innan var inget som underlättade. Däcken gick ganska snabbt lite för varma och som ni ser så jazzade det lite i inbromsningen efter rakan. Det kombinerat med en traction control som var inställd för att man inte skulle sätta bilen i räcket gjorde att jag fick köra på gränsen till var traction controlen tillät och inte vad bilen var god för. Väldigt kul ändå!
(dessutom kanske det var lika bra då jag inte riktigt hade koll på ev. självrisk och om det ens existerade någon)
 
 
Rätt trevlig förarmiljö.
 
 
När körningen var klar gick jag direkt och kollade vart mina händer kunde få plats. Tydligen så var det inte aktuellt för mig...typiskt! Lewis hade ju flera avgjutningar och jag fick inte ens en. Ja, återigen är livet orättvis och eftersom det är 2015 så är nog frågan om jag inte kände mig lite kränkt också.
 
 
 
Nä, det fick bli till att åka tillbaka till hotellet och ta det lugnt.
 
 
 
Kommentera inlägget här: